Beval je binnenkort van een kleintje? Dan wil je ongetwijfeld goed voorbereid aan de bevalling beginnen. Daarom is het handig om van tevoren al het nodige te regelen. Toch worden er eigenlijk altijd wel bepaalde dingen vergeten. Geboortekaartjes zijn hier een goed voorbeeld van. Wil je dit ook voor jouw bevalling regelen? Dan kun je hier ongetwijfeld nog wel wat hulp bij gebruiken. De onderstaande 4 tips komen vast en zeker van pas.

1. Wacht niet tot het laatste moment

Als jij en jouw partner een kind verwachten, komt er veel op jullie af. Dit is zeker het geval als het om een eerste kind gaat. Je weet dan immers nog niet precies wat er allemaal geregeld moet worden. De geboortekaartjes schieten er vaak bij in. Dit wordt meestal pas na de bevalling geregeld, omdat het tijdstip van de geboorte en het gewicht van de baby op het kaartje vermeld worden. Om het jezelf makkelijker te maken, kun je alvast een ontwerp klaarzetten. Na de bevalling hoef je dan alleen nog de gegevens in te vullen, waarna het kaartje direct besteld kan worden.

2. Maak het jezelf niet onnodig moeilijk

Ben je creatief? Dan wil je zelf misschien wel een geboortekaartje maken. Hiermee onderscheid jij je weliswaar van anderen, maar je maakt het jezelf ook onnodig moeilijk. Er gaat namelijk behoorlijk wat tijd zitten in het maken van geboortekaartjes. Hierdoor kan het voorkomen dat je tijd te kort komt en dat zou zonde zijn. Richt je daarom tot het internet. Online een geboortekaart ontwerpen is namelijk een fluitje van een cent. Bovendien kun je hier uit een grote diversiteit aan ontwerpen kiezen.

3. Laat een proefdruk maken

Als je een geboortekaartje ontworpen hebt, ben je ongetwijfeld benieuwd hoe deze er in het echt uitziet. Omdat de kaartjes vaak pas na de bevalling besteld worden, denk je mogelijk dat je er dan pas achter komt. Toch hoeft dit niet. Je kunt namelijk een proefdruk van een geboortekaartje laten maken. Wij raden je zeker aan dit te doen. Dankzij zo’n proefdruk weet je namelijk hoe een kaartje er in het echt uit komt te zien. Staat iets je niet aan? dan heb je nog de tijd om dit aan te passen.

4. Bestel er niet te weinig

Voordat je geboortekaartjes bestelt, moet je inschatten hoeveel je er nodig hebt. Vind je dit lastig? Dan maak je waarschijnlijk een lijstje met mensen die je een kaartje wilt sturen. Op basis hiervan kun je een goede inschatting maken. Helaas gebeurt het vaak genoeg dat er mensen vergeten worden. Bestel daarom nooit te weinig geboortekaartjes. Als je het exacte aantal bestelt dat je nodig hebt, kun je naderhand niet alsnog iemand een kaartjes sturen. Bestel er daarom liever wat meer dan het aantal wat je nodig denkt te hebben.

4 tips voor het maken van een geboortekaartje