4 oorzaken waarom hij geen seks wil en wat je eraan kunt doen

Mannen denken alleen maar aan seks, wordt vaak gezegd. Maar hoe zit het dan als je partner geen interesse meer toont in seks met jou? Wat kan er aan de hand zijn met hem? We bespreken een aantal mogelijke oorzaken en wat je eraan kunt doen.

Niet goed in zijn vel

Als je niet goed in je vel zit, is het libido vaak ook laag. Dat geldt net zo goed voor mannen. Stress kan wat dat betreft een behoorlijke moodkiller zijn. Maar ook neerslachtigheid kan de reden zijn dat hij geen interesse toont in seks. Praat met hem en kijk of je iets kunt doen om hem te helpen. Misschien helpt het wat huishoudelijke taken over te nemen, zodat de stress wat kan zakken. In het geval van neerslachtigheid is het verstandig om in gesprek te gaan met de huisarts.

Erectieprobleem

Ook een lichamelijk probleem kan hem ervan weerhouden om seks te willen hebben. Als hij er moeite mee heeft om een volwaardige erectie te krijgen, zal hij bang zijn om niet te kunnen ‘presteren’. Dit kan tot vermijdend gedrag leiden. Vermoed je dat dit het onderliggende probleem zou kunnen zijn? Vraag er dan subtiel na en wees ondersteunend en begripvol, want dit probleem is voor mannen erg confronterend. Symptoombestrijding is heel goed mogelijk bij erectieproblemen door het gebruiken van een middel als Cialis Once A Day. Dit ontspant de bloedvaten, waardoor een betere erectie mogelijk wordt. 

Testosterontekort

Bovenstaande oorzaken kunnen ook samen onderdeel zijn van één groter lichamelijk probleem: een testosterontekort. Te weinig testosteron in het mannelijk lichaam kan ervoor zorgen dat een man neerslachtig en vermoeid is, een laag libido krijgt en geen volwaardige erectie kan krijgen. Zie je een combinatie van deze symptomen, zorg dan dat je partner in contact komt met de huisarts om het probleem te bespreken. Het toedienen van een aanvullend testosteron kan het probleem namelijk oplossen.

Verveeld

Als jij drie maanden lang alleen maar boterhammen met pindakaas voorgeschoteld krijgt, zou je het dan de vierde maand wéér willen? Dit principe kan ook van toepassing zijn op je seksleven. Als hij het gevoel heeft dat de spanning ontbreekt of hij niet aan zijn trekken komt, kan zijn interesse in seks flink kelderen. Daarom is het verstandig om elkaar te bevragen over elkaars seksuele fantasieën en open te staan voor het in de praktijk brengen daarvan.

Helaas kan het ook zo zijn dat hij geen aantrekkingskracht meer voelt. Dat is niet prettig om te horen en erg confronterend, maar geeft je ook de mogelijkheid om tijdig na te denken over wat je met de toekomst wilt. Wil je blijven bij een partner die je niet in je behoeftes voorziet, of sta je open voor een nieuw leven en nieuwe avontuur met een ander?

4 oorzaken waarom hij geen seks wil en wat je eraan kunt doen