In de zomer hebben je haren aardig wat de lijden. Denk aan de schadelijke invloed van UV-stralen die dus ook je haren aantasten, maar ook aan het chloorwater van het zwembad en het zoute water van de zee. Je haren kunnen hierdoor verkleuren en uitdrogen. Tijd dus voor een goede verzorgingsroutine! Met deze 3 stappen blijf je de hele zomer lang mooie lokken houden!

1. Goede shampoo en conditioner

Alles begint natuurlijk bij een goede wasbeurt. Een shampoo en conditioner kiezen doe je op basis van je haartype. Is jouw haar wat beschadigd? Kies hier dan speciale producten voor. Heb je dun haar, dik haar, gekleurd of weerbarstig haar? Voor elke haartype is er wel een geschikt product te vinden. Omdat deze producten speciaal voor dit haartype ontwikkeld zijn weet je dat je de juiste verzorging hebt en het goed doet voor je haren. Kérastase Soleil is bijvoorbeeld een topper voor de zomer. Deze lijn beschermt en herstelt beschadigd haar.

2. Vochtinbrengende maskers

Na het gebruik van een shampoo kun je één of tweemaal per week een masker gebruiken. Een masker zorgt namelijk voor een boost aan verzorging. Kies ook hier weer voor een herstellend masker, zodat je haren in topconditie blijven. Naast de superfijne shampoo en conditioner heeft de lijn van BC Bonacure Sun Protect ook de BC Bonacure Sun Protect Herstellende Kuur 2 in 1. Deze lijn is ook weer ideaal voor de zomer, want het houdt je haren mooi, gehydrateerd en soepel. De kuur verzorgt intensief je haren en herstelt deze. Tevens beschermt het je haren tegen schadelijke invloeden van buitenaf, waardoor ze dus beschadigd raken. Naast dat ze heel fijn voor je haren zijn zien ze er ook nog eens geweldig uit. Gebruik een masker altijd na een shampoo en voor de conditioner.

3. Zonbescherming voor het haar

Wist je dat er niet enkel een zonbescherming voor je huid is, maar ook voor je haren? Zonbescherming voor het haar wordt gelukkig steeds populairder, waardoor meer mensen het gaan gebruiken. Eigenlijk bestaat het al heel lang, maar het werd nooit zo belangrijk gevonden. Gelukkig worden we ons hier steeds bewuster van en raken deze producten in opkomst. Een zonbescherming voor het haar koop je vaak in de vorm van een crème of een spray. Een spray is hierbij natuurlijk ideaal, want je kunt het aanbrengen waar en wanneer je wilt. Even snel langs het zwembad sprayen gedurende de dag en je haren kunnen er weer tegenaan. Bijkomend voordeel van dit soort sprays is dat ze vaak heerlijk ruiken en wanneer je een goede te pakken hebt het ook nog eens je haren heerlijk zacht en glanzend maakt. Zeker aanschaffen dus deze zomer!