de perfecte babykamer

Een babykamer inrichten, is voor aanstaande moeders een fantastisch projectje waar je zo snel mogelijk aan wil beginnen en waar je uren zoet mee kan zijn. Alles moet er natuurlijk tot in de puntjes perfect uitzien. Van de schattigste meubeltjes en accessoires tot het duurste behang dat je kan uitzoeken: de meeste moeders zullen er alles aan doen om de babykamer om te toveren tot een klein paleisje. Maar er komt vaak meer bij kijken dan je van tevoren denkt. Lees hier daarom 3 handige tips voor de perfecte babykamer.

Sfeervolle raamdecoratie

In de toekomstige kamer van je baby wil je natuurlijk een fijne, rustige en warme sfeer creëren. Kleuren spelen hierbij een belangrijke rol. Daarnaast is het belangrijk dat er in je babykamer niet te veel fel licht schijnt. Allereerst is dat niet goed voor je baby en ten tweede is het belangrijk dat je kleine daar zowel ’s middags als ’s avonds lekker kan slapen. Dit betekent dus dat de raamdecoratie die je ophangt, verduisterend moet zijn. Gelukkig is er tegenwoordig ontzettend veel keuze in raamdecoratie. Kies ervoor om gordijnen op maat laten maken en laat deze vervolgens voeren met een verduisterende stof. Daarnaast is een zonwerend rolgordijn ook in steeds meer kleuren te verkrijgen, zelfs met figuurtjes of printjes. Plisse rolgordijn zijn ook verduisterend te verkrijgen. Mocht je dit nou niet heel gezellig vinden staan, kan je er altijd voor kiezen om daarvoor nog een (licht doorlatend) siergordijn op te hangen.

Creëer rust

Dit klinkt misschien logisch, maar het zit hem in de kleinste details. Zoals net al is aan gegeven is het niet goed voor je kindje als de kamer te licht is. De kleur van de muren is ook iets waar je genoeg aandacht aan moet besteden. De kleur van je behang of verf kan bepalen of jouw kindje in een rustgevende omgeving ligt. Je kan er daarom voor kiezen om lichte en zachte kleuren toe te passen. Je hoeft niet alles heel saai en degelijk in te richten als de basis maar rustig is. Als je de wanden in een rustige kleur schilder of behangt, dan kan je de wand opleuken met accessoires, zoals dierenkoppen (of knuffels), spiegeltjes, schilderijtjes of muurstickers. Daarnaast is het altijd knus om een lekker vloerkleed neer te leggen en sfeervolle lampjes zullen de babykamer nóg gezelliger maken.

Denk ook aan jezelf!

Het is hartstikke belangrijk dat je kindje in een perfecte kamer kan slapen, maar de mama’s (en papa’s) zijn degene die voor de kindjes moeten zorgen in deze kamer. Zorg daarom voor een comfortabele fauteuil met goeie kussens erin, zodat je lekker kan zitten als je je kindje in slaap moet wiegen. Een babyfoon is de ideale gadget voor ouders. Tegenwoordig zijn ze zelfs te verkrijgen met een ingebouwde camera. Zo kan jij vanaf de bank in de woonkamer precies zien hoe je kleine slaapt (of wakker ligt). Zo hoef je niet om de vijf minuten naar de babykamer om te checken of alles in orde is. Denk vooraf ook aan de inrichting van de kamer. Als je de commode en kledingkast aan andere zijdes van de babykamer plaatst, blijf je bijvoorbeeld heen en weer lopen bij het aankleden en verschonen. Denk dus ook goed na over de praktische zaken bij de inrichting om het jezelf een stukje makkelijker te maken!