Grenzen opzoeken wandelen met cybex 2

In het begin hadden wij de sprongetjes die Noé doormaakt niet in de gaten. Maar naarmate ze ouder word, worden ook de sprongetjes veel duidelijker. Vooral het 13 maanden sprongetje waar we nu midden in zitten. Benieuwd waar wij nu tegenaan lopen? Lees dan snel verder.

Het 13 maanden sprongetje en slaap? Wat is dat?

Het meest vervelende wat ik aan dit 13 maanden sprongetje vind ik het gebrek aan slaap. Noé heeft altijd goed geslapen tenzij ze ziek was. Nachten van 19.00 tot 08:30 zijn hier normaal. Maar sinds dit sprongetje slaapt ze in eens heel erg slecht. Zo proberen we haar nog steeds om 7 uur op bed te leggen, maar helaas valt ze niet meer gelijk in slaap. Soms duurt het echt uren voor ze echt diep slaapt. En het meest vervelende is dat ze dan al om half 6 ’s ochtends huilend wakker wordt. Volgens Ouders van Nu zou dit kunnen liggen aan het feit dat ze nu echt beginnen te dromen. Dat kan natuurlijk schrikken zijn!

Mama voor en mama na

Het constante mama willen is niet perse nieuw. Ze is altijd al wel een beetje een mama’s kindje geweest. Maar dat is ook niet zo gek aangezien ik eigenlijk altijd bij haar ben behalve wanneer ze naar de gastouder gaat. Maar sinds het sprongetje merk ik toch wel een verschil. Noé is namelijk nog veel aanhankelijker. Zodra ik de kamer uitloop huilt ze, en wanneer ze getroost moet worden wilt ze alleen maar mama. Ik geniet er stiekem wel van, maar het is toch ook wel lastig met naar de toilet gaan of even in de keuken koken.

Wat lach ik hier nog, maar geloof mij. Na een half uurtje wandelen in de wagen is ze het al helemaal zat! Ze wilt het liefst alles zelf lopen.

Drukker dan druk tijdens het 13 maanden sprongetje

Noé is altijd wel lekker aan het spelen. Maar jeetje wat is ze in eens druk! Een slaapje overdag lukt niet altijd omdat ze gewoon niet moe te krijgen is. Maar gelukkig hebben we een indoor speeltuin in de buurt dus daar probeer ik wel wat vaker heen te gaan zodat ze echt even haar ei kwijt kan en ook met andere kindjes kan spelen. Altijd maar in ons huisje zitten is natuurlijk ook niet alles. En met het slechte weer heb ik persoonlijk ook niet echt zin om te gaan wandelen.

Drama tijdens het eten

Het is niet de eerste keer dat ik schrijf over het drama tijdens het eten. We zijn al een poosje bezig met het avond eten waar ze erg moeilijk over doet. En nu was het eindelijk voorbij en dan begint het weer van voor af aan! Macaroni met de pot mee eten, forget it! Ik denk dat ze het in eens toch weer te grof vind. 3 van de 5 hapjes eten worden weer met de hand uit het mondje gehaald om eens grondig te inspecteren. Vervolgens gaat het of weer terug in het mondje of naar Milo (onze hond). Met als resultaat, een Dikkie dik van een hond en een hongerig meisje.

Ik blijf maar denken, het is een fase. Maar jeetje mina was is dit een pittige fase zeg! Het is zo vermoeiend en helaas zijn wij het sprongetje nog niet uit. Laten we hopen dat het 13 maanden sprongetje niet al te lang meer duurt!

Het leed dat het 13 maanden sprongetje heet..

Het leed dat het 13 maanden sprongetje heet..