Barcelona 1

Als wij naar Spanje reizen gaan we altijd een paar dagen naar Barcelona. Deze prachtige stad heeft niet alleen veel mooie bezienswaardigheden maar ook heel veel leuke gratis dingen die je kan doen in Barcelona. In dit artikel vind je 10 gratis tips om te doen in Barcelona!

Las Ramblas

De beroemde straat in het hart van de stad is een gratis aanrader. Je vindt hier leuke straatartiesten en de leukste winkeltjes. Ook kun je lekker genieten van een Spaanse Sangria op een terrasje langs de straat. De straat is maar liefst 1,2 kilometer lang dus je kunt hier voldoende zien en doen en dat geheel gratis!

Picasso museum

Als je gek bent op kunst dan is dit echt een aanrader. Je kunt het museum op zondagmiddag na 15:00 geheel gratis bezoeken. Ook is de eerste zondag van de maand gratis, als je gelukt hebt kun je dus de hele dag gratis genieten van de kunst van Picasso.

Bunkers van Carmel

Een prachtig uitzicht over de stad voor nop? Dan moet je naar de Bunkers van Carmel gaan. Je hebt vanaf hier een geweldig uitzicht over de stad en je kunt hier helemaal gratis naartoe. Het levert je zelfs een 360 graden uitzicht op!

Barceloneta

Even uit de stad vluchten en genieten van een heerlijk strand? Dan moet je bij Barceloneta zijn, aan de rand van de stad bij de haven vind je dit strand en kun je hier kosteloos genieten van de Spaanse zon. Vergeet dan ook niet je bikinis in te pakken want het is er echt fantastisch!

Tip van flip! Protest heeft een hele leuke nieuwe collectie badkleding met onder andere hele mooie bandeaubikinis!

Shows in Montjuïc

Deze fonteinen geven iedere donderdag t/m zondagavond shows, je kunt hier genieten van licht en muziek in combinatie met de mooie fonteinen. Zeker met kinderen een erg leuke tip!

Arc de Triomf

De overwinningsboog die werd gebouwd ter ere van de Wereldtentoonstelling is nog steeds een boegbeeld voor de stad. Je kunt de boog gratis bezoeken en vanuit daar kun je makkelijk wandelen naar andere gratis tips zoals Las Ramblas.

Parc de Joan Miró

Als je toe bent aan wat groen en rust, dan kun je dit park bezoeken. De locals komen hier graag om even de natuur op te zoeken en het stadsleven te ontvluchten. Tijdens de zomermaanden kun je hier ook even de schaduw opzoeken.

Placa Reial

Een prachtig plein aan het einde van Las Ramblas, door de palmbomen en mooie Spaanse gebouwen krijg je meteen een zomer gevoel. Het is een heerlijk plein om even neer te strijken en te genieten van de omgeving.

Free walking tour

Zoals iedere grote stad heeft ook Barcelona gratis wandeltours. De gidsen nemen je mee langs de mooiste bezienswaardigheden en vertellen je alle ins- en outs van de stad. Een echte aanrader!

Port Vell

De mooie haven van Barcelona, je kunt hier genieten van luxe jachten maar ook van kleine vissersbootjes. Het is een mooie plek om de zonsondergang te bekijken!

Heb jij nog een vakantie of citytrip naar Spanje gepland staan?

10 x gratis doen in Barcelona