Hoewel het reizen nu eventjes op een laag pitje staat zijn we alweer vol op aan het rond neuzen naar onze volgende droomvakantie. En tijdens het rond kijken kwamen we bij Kaapverdië terecht. Daarom vandaag.. 10 leuke weetjes over Kaapverdië!

Dat Kaapverdië gelijk staat aan zon, strand en zee zal je vast niet verbazen als je de foto’s zo bekijkt. Maar deze Afrikaanse eilandengroep heeft nog zo veel meer te bieden! In totaal bestaat deze groep met eilanden uit 10 kleine eilandjes waarvan er 9 bewoond zijn. De twee meest bekende eilanden zijn Boa Vista en Sal.

Over de hele wereld zijn er maar twee plekken waar je de Loggerhead schildpadden nog in het wild kunt vinden waaronder dus op, je raad het al, Kaapverdië!

Op de eilanden spreken ze Portugees. Persoonlijk had ik dit niet verwacht, ik dacht eerder aan Frans of Swahili. Maar doordat Kaapverdië niet zo heel lang geleden nog bij de Portugese kolonie behoorde spreken ze hier veelal Portugees.

Wist je dat het tijdverschil in de wintermaanden maar 2 uur is, en in de zomer 3 uur met Nederland? Dat valt nog best mee gezien de afstand en je bijvoorbeeld in Amerika al snel op 6 uur zit.

Muggen hoef je niet te verwachten op de Kaapverdische eilanden doordat het er erg droog is. Dat scheelt al weer dus! Zorg daarentegen wel voor genoeg zonnebrand want de zon schijnt er wel heel veel!

Een tip van veel reizigers is om Kaapverdië op de fiets te ontdekken. Helaas zijn er maar weinig verhuurplekken te vinden. Het kan dus handig zijn om zelf je eigen fiets mee te nemen.

Kaapverdië staat bekend als bijzonder veilig. Zelfs de grootste stad Praia, dat ligt op het eiland Santiago, is één van de veiligste steden in Afrika. Maak je dus vooral niet te veel zorgen en geniet gewoon van al het moois!

Het motto van Kaapverdië is “No stress”. Verwacht dus niet te veel snelheid en neem overal rustig je tijd voor, dat doen de locale mensen immers ook!

Wist je trouwens al dat er op de eilanden bijna geen eigen voedsel word verbouwd? Bijna alles wat je er te eten kunt krijgen wordt geïmporteerd.

Het eiland Sal is een walhalla voor de die hard kite-surfers. Doordat het er het hele jaar wel waait komen er vele surftoeristen op af. Naast kite-surfen worden er ook heel veel andere watersporten beoefend dus wie weet zit er ook wel iets bij voor jou.

Nou, ik ben al helemaal enthousiast geworden over Kaapverdië als ultieme vakantiebestemming. Ben jij ook al aan het denken over het boeken van een ticket of wil je meer weten over deze bestemming? Kijk dan eens bij Neckermann voor meer informatie over Kaapverdië.

Handtekening Jamey